torsdag 31. juli 2014

Marius hentesett.

Innimellom høst kolleksjonen driver vi med andre ting også. vi har en del bestillinger på våre produkter og spesielt populært er hentesettene vår. Denne gangen er det et Marius hentesett som har sett dagens lys.Designet til denne dressen er hentet fra Ugly Children Clothing, der den mellomste søster`n hadde sett Marius dressen. Hun ønsket den strikket for hånd, med firkant lue og sokker til. Det var mamma som skule strikke så vi ble sittende diskutere designet i forhold til masker og garn. 

Løsningen be å bruke oppskrift på en Marius dress vi hadde i et hefte, bytte ut garnet som var brukt med et tynnere, valget falt på Lanett fra Sandnes og den ble strikket på pinne 2.3.

Firkant luen ble også til ved å legge opp tilnærmet masker - der måtte vi bruke mønster rapporten på 18 masker og bare gange oss opp til vi hadde rett str, 0-3 mnd.
Sokkene er er egen komposisjon og svært enkle da de er ensfarget.

Det er en del monteringsjobb på selve dressen. Selv om plagget er lite må man holde tunga rett i munn, det er alltid like skummelt skulle klipp i et slikt arbeid + en haug med tråder og feste. Det er arbeid som krever både tid og tålmodighet.

I oppskriften på denne dressen var det ikke strikket noe belegg for å dekke "sårkanten"nedover langs sidene på dressen. Dette var noe jeg valgte gjøre, da jeg syns det blir penere og føler det litt "tryggere". Det blir litt tykkere og klumpete, men dette jevner seg greit ut når man får presset arbeidet til slutt.

Knappevalget er jo litt opp til en selv, her er det valgt en litt røffere stil på knappene, noe jeg syns ble finere en de vanlige runde. Dette er selvsagt smak og behag - og litt med fargevalget og gjøre også.


I dette settet har vi som nevnt lengre opp, brukt Lanett fra Sandnes. Valget er Hvitt med grått og lyse grått som "hoved mønsterfarge". Her kan man jo lage så mange utrolige kule fargekombinasjoner.

Du trenger ca 200g hvitt og 50 g av hver grå farge til str 0-3 mnd.
Settet kan vaskes i maskin på 40 grader - enkelt og greit :)


Dette er jo et fint hentesett til en høst baby, kanskje i en fin høstfarge kombo med hvitt, gønt, senneps gult, rust, blått - ja her er det mange valgmuligheter.
Håper dette ga dere litt inspirasjon - lurer dere på noe ang settet så bare ta kontakt :)


Klem fra oss i

8 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tusen takk Ellen Kristin. det var hyggelige ord :)

   Slett
 2. Svar
  1. Hjertelig takk, så hyggelig av deg :)

   Slett
  2. Hjertelig takk, så hyggelig av deg :)

   Slett
 3. Hei Monica. Er det mulig å få kjøpe dette mønstret hos deg om du har?
  Hilsen Siv Martinussen. sivmerethe@hotmail.com

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 5. Hei!
  Er det mulig å kjøpe mønster til dette strikkesettet av deg? :)

  Mvh
  Jeanett
  (jeanettfg@gmail.com)

  SvarSlett