søndag 13. juli 2014

Oppskrift på strikket klut.God søndag til alle som en - i dag blir det oppskrift på 4 forskjellige kluter til dere som kan strikke:)
Klutene er strikket i herlige Paris fra Drops - 100% bomull.
Og tenke seg til -  i sommer varmen har jammen Drops bestemt seg for å kjøre salg. Du får hele 35% på Paris i mange flotte farger. SALGET finner du HER og det varer til slutten av juli mnd.
Vi handler ofte garn fra strikkenett.no som også har mange andre gode kvaliteter det er verdt merke seg. De har rask ekspedering..... bestill - betal - og hent pakken i en feii er vår erfaring.

Disse klutene egner seg fint som vaskekluter både for kropp og andre vaskbare flater.
Synes du derimot at kluten blir for tykk i Paris, kan den også strikkes i garnet COTTON LIGHT - Dette garnet er en blanding av 50%bomull og 50% polyester og tåler 40 graders vask. Det er et hakk tynnere en Paris, men du kan fint bruke samme maskeantall og pinne str - eller gå ned et halvt nr og heller legge opp litt flere masker.

I oppsriften nedenfor får du også anbefalt garnet TUVA fra Trysilgarn - dette får du kjøpt på Europris til kr 18.- pr nøste. Nydelig garn til kluter med god holdbarhet. Absolutt en favoritt når det gjelder klut til myk baby hud.

En annen garntype du kan bruke Mandarin Medi fra Sandnes - denne kvaliteten får du kjøpt der de fører Sandnes garn, eller direkte fra nettsiden deres HER
Garnet består av 100% bomull og tåler 60 graders vask.


Disse klutene er de beste klutene vi i Babyzonen bruker- så vi anbefaler alle til å lage og prøve ut selv.

Det var dagens GRATIS reklame fra noen av våre favoritt produsenter :)
På bildene ser du kluter i forskjellige farger - nedenfor vil du finne forklaring til hver farge. Vi ønsker deg lykke til og håper du får mange fargerike kluter :)Oppskrift på vaskekluter.Garn: Paris fra Drops - 50g.
Pinne: 4,5.

Alternativt garn: 
Cotton light fra Drops
Mandarin Medi fra Sandnes 
Tuva fra Trysil garn


Klutene strikkes frem og tilbake - strikk opp hele nøstet eller så langt du kommer for at mønster rapporten skal stemme.
Felling: Fell av ved å strikke rett om ikke annet står beskrevet.

Gul klut:

Mønster rapport.
2 omg: 2rett og 2 vrang.
2 omg: Rett.

Legg opp 44 masker og strikk mønster rapporten til du ikke har mere garn igjen - pass på at du slutter med 2 omg: 2 rett og 2 vrang.
Fell av mens du strikker 2 rett og 2 vrang.


Turkis og rosa klut:

Mønster rapport:
1 omg: 1 rett og 1 vrang
1 omg: Rett.

Legg opp 44 masker og strikk mønster rapporten til du ikke har mere garn igjen - pass på at du slutter med
1 omg: 1 rett og 1 vrang.
Fell av mens du strikker etter mønsteret 1 rett og 1 vrang.


Hvit klut:

Mønster rapport: 
(perlestrikk)

1 omg: 1 rett og 1 vrang.
1 omg: 1 vrang og 1 rett.

Legg opp 44 masker og strikk mønster rapporten ovenfor til du ikke har mere garn igjen - Fell av der du er i mønsteret.


Lilla klut:

Mønster rapport:

*5 rett og 5 vrang i 8 omg.
*5 vrang og 5 rett i 8 omg.

Legg opp 45 masker og strikk mønster rapporten ovenfor til du slutter med et helt mønster - Fell av.Da ønsker vi deg lykke til med klut strikkingen - vi ønsker deg en fortsatt god og solfylt søndag her fra Østlandet :)

Klem fra oss i

4 kommentarer:

  1. Hei. Kan jeg få låne et klutebilde til bloggen min? Jeg skal skrive om kluter og oppskrifter - og jeg linker selvfølgelig bildet til din blogg. Mvh Anita

    SvarSlett
  2. Hei. Et lite spørsmål. Jeg prøvde meg på en av disse klutene, men de blir himla lange om jeg skal bruke hele garnet... Er det meningen? Eller skal man sy de sammen etterpå?

    SvarSlett