torsdag 2. oktober 2014

Mariusdress med rundfelling.

I disse dager går det i ull og Marius strikk for alle pengene. Jeg har laget 2 versjoner av Marius dressen, en med i sydde armer og en med rundfelling.
Begge til er til en viss grad komponert sammen fra en eller flere original oppskrifter.
Dressen med i sydde ermer er strikket i baby ull på pinne 2.5 - 3, her kan du velge litt etter hvilken strikke fasthet du har. Jeg strikker litt løsere en anbefalt strikkefasthet, så jeg går ned en halv pinne str.
Str på denne Marius dressen er 0-3 mnd, MEN er ment som et hentesett, derav annet garn med tynnere pinner.
Jeg har brukt grunnoppskrift i hefte klassikere 0-4 fra Sandnes, oppskrift på dress strikket i smart på side 15. Smart garnet gir i sin helhet en større og litt tykkere dress en den jeg strikker av baby ull.
Som dere ser har jeg strikket dressen med mønsterbord nederst på ben og armer samt lus hver 4 omg opp til mønster rapporten starter øverst på dressen. Jeg har brukt oppgitte mål i oppskriften, selv med tynnere garn.
Armene har jeg strikket med litt flere masker en hva oppskriften tilsier, men lagt ut tilsvarende ganger.

Luen er laget som firkantue - her er det lagt opp 92m til vrangbord og tatt inn til 90m etter første mønster rapport. Mønsteret på luen er strikket opp ned og er det samme som er på overdelen på Marius dressen.

Sokkene har jeg ingen oppskrift på, her må du nesten google eller bruke en oppskrift du har fra før.

På Marius dress med rundfelling har jeg tatt et utgangspunkt i heftet  Til fjells 111 fra Sandnes og oppskrift på dress side 34. Jeg har brukt målene til Marius dressen i Klassiker 0-4. Til kilen felte jeg vel 3 ganger, totalt 12 masker før jeg felte og la opp igjen til klippe kanten midt foran. I heftet Til fjells er det mangler i oppskriften så se i Norske klassikere hvordan dette gjøres.
Antall masker må du regne ut ved ta endelig maskeantall fra begge armer og plusse på med Marius bolen. Juster antallet slik at det passer med selve Marius mønsteret - dette går opp i 18 masker.

På rundfellingen har jeg brukt Klassikere 0-4 og oppskrift på side 17.
poenget er at antall felte masker går på 18 og 36 i fellingene, slik at mønsteret stemmer oppover.
Du vil ha flere masker på pinnen en hva dette mønsteret tilsier - Jeg hadde vel ca 70 masker igjen etter siste felling.

Mener jeg felte 6 ganger i løpet av mønsteret - alt gikk ikke slik jeg hadde planlagt, da jeg valgte å lage en annen type hals.

Har du litt fantasi og har strikket en del, vil du selv forstå gangen i det ved hjelp av disse oppskriftene jeg har nevnt i dette innlegget.

Jeg skal ved en senere anledning legge ut en detaljert oppskrift av hvordan du feller med korrekt maskeantall. Denne gangen ble det notert ned og forandret under veis - veien blei til mens jeg gikk akkurat under denne dressen.


God Marius strikk.

Monica.5 kommentarer:

 1. Hei. Jeg lurer på.om du har oppskrift på mariusdress med rundfelling?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei.

   Beklager sent svar. Det har vi desverre ikke,men mener Sandnes har kommet med et hefte som har dette.

   Slett
  2. Hei.

   Beklager sent svar. Det har vi desverre ikke,men mener Sandnes har kommet med et hefte som har dette.

   Slett
 2. Selger dere ferdig strikkede dresser og lue? Kan nåes på figun@online.no

  SvarSlett
  Svar
  1. Beklager sent svar, men vi har ingen mulighet til strikke på bestilling dessverre.

   Slett